Att välja bettingsida

Att välja vilken bettingsida du ska spela på är inte helt lätt. Utbudet av olika spelbolag som erbjuder betting är mycket stort, och det kan vara svårt att veta vad du bör gå efter när du gör ditt val av spelbolag och utländska bettingsidor. I den här artikeln kommer vi ge dig lite hjälp på traven genom att ge dig tips på vilka faktorer du bör väga in i ditt val.

Välj helst en svensk bettingsida
I Sverige så är det myndigheten Spelinspektionen som delar ut licenser för spel om pengar. Om en bettingsida ska få marknadsföra sig och vända sig till svenska spelare krävs det att de har en licens för vadhållning online utfärdad av just Spelinspektionen. Genom att välja en bettingsida som har svensk spellicens kan du känna dig trygg med att säkerheten är hög. Du kommer trots allt behöva lämna ut personuppgifter på ett eller annat sätt, samt satsa pengar, och du vill såklart veta att det är ett seriöst spelbolag som ligger bakom bettingsidan. Dessutom är alla vinster skattefria om du spelar på en svensk bettingsida. Det finns fördelar med bettingsidor utan svensk licens, exempelvis kan de erbjuda dig flera bonusar. Och det är inte på något sätt olagligt att spela på en sådan bettingsida, utan valet är helt upp till dig.

Kontrollera så att din önskade sport finns tillgänglig
Vill du spela på någon av de största sporterna, såsom fotboll, ishockey, tennis eller liknande, behöver du vanligtvis inte bry dig om att kontrollera så att sporten finns tillgänglig. Alla bettingsidor har dessa sporter i sitt utbud. Vill du däremot spela på någon lite mindre sport, exempelvis australisk fotboll eller kanske e-sport, kan du behöva kontrollera så att bettingsidan faktiskt har den sporten. Detsamma gäller om du vill spela på en viss liga. Det är inte alltid att alla mindre ligor runt om i världen erbjuds på alla bettingsajter. Så kontrollera alltid att det du faktiskt vill spela på finns tillgängligt på bettingsidan du ska registrera dig på.

Vill du ha en bonus?
En bettingsida som har svensk licens får endast erbjuda en bonus per spelare. De allra flesta sidor erbjuder en välkomstbonus, men de kan se mycket olika ut. Vill du ha en bonus kan det därför vara bra att jämföra nPokermarker - GELDågra olika bettingsidor och se vad de har för bonus att erbjuda. En del välkomstbonusar är mycket fördelaktiga och absolut värda att acceptera, medan andra har dåliga villkor och är lika bra att hoppa över. Ju lägre omsättningskrav desto bättre. Är bonusen helt fri från omsättningskrav är det förstås allra bäst.

Har spelbolaget en bettingapp?
Idag har alla bettingsidor en mobilanpassad hemsida som du besöker direkt i mobilens webbläsare. Du behöver därför aldrig oroa dig över om du kommer kunna spela från mobilen eller inte. Däremot föredrar vissa att kunna ladda ner en app för att snabbt få tillgång till bettingsidan, och det är inte något som alla erbjuder. Många av de större aktörerna, såsom Betsson och Unibet, har egna appar. Men det är helt klart värt att kontrollera hur det ser ut för just den bettingsidan du tänkte spela från om en app är viktigt för dig.

Möjlighet att streama matcher
En del bettingsidor ger dig möjlighet att streama vissa matcher för att du enklare ska kunna spela live betting. Det här är dock inte något alla bettingsidor erbjuder och är därför något du bör undersöka i förväg om du vill kunna se matcherna direkt på bettingsidan. De allra flesta erbjuder idag live betting, men det är ingen garanti för att du också kan streama matcherna.

Jämför odds
Till sist vill vi också påminna om att det kan vara bra att jämföra odds innan du lägger ditt spel. Olika bettingsidor kan ha olika odds eftersom de gör sina beräkningar på lite olika sätt. Hitta det odds som känns bäst för dig och gör din placering på den bettingsidan.